Het idee
Het begon allemaal toen Micha Huber een manier zocht om de voordelen van een conventionele draaibare toonarm en die van een lineaire tangentiële toonarm te combineren. De oplossingsmethode is gebaseerd op het bekende basisschoolhulpmiddel om een raaklijn te construeren: de Thales-cirkel. Na lang nadenken en rekenen ontstond er een driedimensionale mechanische oplossing die voldoet aan alle eisen die aan een modern pick-upsysteem worden gesteld.
De lang gekoesterde droom van geometrisch correcte tracking met draailagers met lage wrijving werd werkelijkheid. Er werd een nieuw patent toegevoegd aan de tientallen bestaande patenten die van deze droom getuigen: CH 694567 Tangential Pivoted Tonearm, aangekondigd in mei 2004.
De producten van Thales worden gekenmerkt door een elegant en nobel design met een vleugje understatement. Vorm, materiaal en oppervlak zijn het resultaat van een zorgvuldig uitgevoerd engineering proces, om ervoor te zorgen dat elk afzonderlijk onderdeel zijn functie in het totaalconcept perfect vervult. In 2016 Is Thales een samenwerking gestart met Steuri Industrial Design. Het uiterlijk van de TTT-Slim II, ontworpen door Milos Ristin en Thomas Steuri, is het eerste resultaat van dit gezamenlijke ontwikkelingswerk.
De filosofie van Thales is niet alleen om theoretisch perfecte oplossingen te vinden, maar ook om deze op de meest nauwkeurige manier te realiseren en voortdurende verbetering te bereiken om zo nieuwe normen te stellen op het gebied van muziekweergave. Daarom investeert Thales voortdurend in onderzoek en ontwikkeling en realiseerde ze de tangentieel scharnierende toonarmen met een complexere wiskundige achtergrond die een elegantere mechanische uitvoering mogelijk maakt.
Gebaseerd op de ervaring dat een draaitafel met toonarm als één geheel moet worden ontworpen, heeft Thales een eigen draaitafel lijn ontwikkeld die aan de hoogste eisen voldoet. Het portfolio wordt gecompleteerd door de eigen phono- en lijnkabels.